Over ABC-Alers (pedagogisch adviesbureau)

 

bijgeknipt abcalersOp deze site kunt u informatie vinden over de diensten die ik als pedagoog verleen, en waarvoor u zoal terecht kunt bij ABC-Alers. Ik heb het pedagogisch adviesbureau opgezet als vrijblijvend en laagdrempelig, voor iedereen die advies of ondersteuning kan gebruiken op het pedagogische vlak.

Na het behalen van mijn diploma als pedagoog en mijn jarenlange ervaring met mensen met een verstandelijke beperking met ontwikkelings- en gedragsproblemen, heb ik de stap gezet om zelf een pedagogisch adviesbureau op te zetten.

In mijn werk ga ik uit van de kracht van de ouder en het kind. Ik ben van mening dat wanneer je als ouder weet hoe je het beste uit jezelf kunt halen, je ook het beste uit je kind kunt halen. Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten en leerpunten en daarom zijn eigen unieke leerweg te gaan. Door het bieden van zorg op maat geef ik het kind de ruimte te ontwikkelen op zijn eigen manier, en op zijn eigen tempo.

Voor kinderen, pubers, adolescenten en volwassenen (met of zonder P.G.B.) met een leer- en/of ontwikkelingsachterstand, gedragsproblematiek, een stoornis in het autistisch spectrum en kinderen die hooggevoelig zijn, bied ik ook begeleiding en coaching voor ouder en kind.

Bij het werken met hooggevoelige cliënten, hanteer ik een methodiek waarmee ik op een creatieve en doeltreffende wijze kan helpen om hiermee om te gaan, welke ook zeer geschikt is voor mensen die niet hooggevoelig zijn, maar wel hulp kunnen gebruiken op het gebied van gevoelens, grenzen aangeven, zelfvertrouwen en emotie’s.

Ik vind het belangrijk een pedagogisch klimaat te creëren waarin het de cliënt zich optimaal kan ontwikkelen. Ik heb een oplossingsgerichte werkwijze en ik kies voor een respectvolle, positieve benadering.

Vanuit dit perspectief bied ik ook opvoedingsondersteuning, coaching en pedagogische consulten voor ouders. Waar de ene ouder genoeg heeft aan een adviesgesprek, heeft de andere misschien meer baat bij coaching of begeleiding binnen het gezin.
Met mijn kennis, ervaring, vaardigheden en mijn visie op opvoeden kan ik u adviezen en handvatten geven om uw gezinsleven te verbeteren en uw kind beter te begrijpen.

ABC-Alers

Pedagogisch Adviesbureau Alers biedt Advies, Begeleiding en Coaching rondom opvoeding en ontwikkeling op verschillende manieren.

  • Opvoedingsondersteuning
  • Pedagogisch advies
  • Hooggevoeligheidscoaching
  • Huiswerkbegeleiding
  • Individuele (ASS) begeleiding (bijv. via PGB)
  • Gezinsbegeleiding/coaching
  • Professionele oppas
  • Bars-behandelingen

Ook voor bedrijven en scholen ben ik beschikbaar als ZZP-Pedagoog, als (tijdelijke) extra ondersteuning op pedagogisch gebied.

foto-van-verschillende-soorten-bloemen-in-verschillende-soorten-vazen

 

‘Van groei naar bloei, op jouw manier’

Jolanda Alers-Kemkes, Pedagoog